این شورا به شدت هرگونه دخالت خارجی به ویژه دخالت حزب الله لبنان را در سوریه محکوم کرد.
این در حالی است که عدنان منصور، وزیر خارجه لبنان بعد از این نشست اعلام کرد که کشورش محکومیت حزب الله و اتهام آن را درباره مشارکت در این جنگ رد میکند.
وی گفت: اعضای حزب الله لبنان در القصیر هستند که آن تنها به دلیل حمایت از لبنانیهای این منطقه است.
وزیر خارجه لبنان گفت: اگر ما حزب الله لبنان را گروهی تروریستی بخوانیم پس باید تمامی گروهها را با اسامی واقعیشان بشناسیم.
وزیران خارجه کشورهای عربی نگرانی شدید خود را نسبت به افزایش موج خشونتها و اقدامات نظامی و استفاده از سلاحهای سنگین، جنگندهها در بمباران روستاها و شهرهای مملو از ساکنان بیدفاع اعلام کردند.
شورای اتحادیه عرب نسبت به پیچیده شدن بحران سوریه به علت اصرار نظام سوریه بر حل امنیتی بحران هشدار داد و گفت: این مساله پیامدهایی را بر حاکمیت سوریه، تمامیت ارضی و وحدت ملتش میگذارد و همچنین امنیت و ثبات کشورهای همجوار و صلح و امنیت بینالمللی را تهدید میکند.
شورای اتحادیه عرب تلاشهای گسترده را برای وادار کردن گروههای درگیر به بازگشت به میز مذاکرات برای ایجاد راه حل سیاسی به عنوان تنها راه حل بحران سوریه و حفظ این کشور و نجات مردم آن و حمایت کامل از خواستههای ملت سوریه در تحقق خواستههای قانونیشان را در زمینه برقراری دموکراسی، امنیت و عزت خواستار شد.
شورای اتحادیه عرب از تلاشهای بینالمللی به کار گرفته شده برای برگزاری کنفرانس ژنو 2 استقبال کرد و از تمامی گروههای سوری خواست به این تلاشها به منظور ایجاد راه حل سیاسی پاسخ دهند.
این شورا حمایت کامل خود را از تلاشهای اخضر ابراهیمی، فرستاده مشترک اتحادیه عرب و سازمان ملل به سوریه در این زمینه اعلام کرد.
شورا بر بندهای وارده در دستور کاری که کمیته وزارتی عربی ویژه بحران سوریه تهیه کرده و به دبیرکل سازمان ملل و اعضای شورای امنیت و اخضر ابراهیمی داده است، تاکید کرد که شامل این مسائل است:
1- حفظ امنیت منطقهای و بافت اجتماعی سوریه،
2- حفظ شالوده کشور و سازمانهای ملی سوریه.
3- تشکیل حکومت انتقالی برای مدت زمانی محدود و مورد توافق به منظور تضمین انتقال مسالمت آمیز قدرت.
4- برخورداری دولت انتقالی از قدرت اجرایی کامل از جمله تسلط بر نیروهای مسلح و سیستمهای امنیتی.
5- تشکیل دولت انتقالی در چارچوب زمانی مشخص با استناد به توافق تمامی گروهها.
6- تدوین و تهیه قانون اساسی به عنوان هدف نهایی دوره انتقالی و ایجاد توافق در زمینه روند سیاسی و اصول کشور جدید سوریه.
7- تضمین ثبات طی مرحله انتقالی تا زمان استقرار نیروهای حافظ صلح بین المللی در سوریه.
8- نیروهای سازمان ملل برای حفظ صلح به مناطق درگیر فرستاده شوند که از طریق شورای امنیت ایجاد خواهد شد.
9- تضمین ورود تمامی کمکهای انسانی به تمامی مناطق سوریه.
10- تاکید بر اینکه این مسائل نیازمند مدت زمانی روشن و مشخص است.
وزیران خارجه اتحادیه عرب همچنن به شدت حمله اخیر اسرائیل را به سوریه که نقض حاکمیت کشور عربی محسوب میشود، محکوم کردند و از جامعه جهانی به ویژه شورای امنیت خواستند در جهت توقف این اقدامات عمل کند.
وزیران خارج کشورهای عرب نگرانی شدید خود را نسبت به اوضاع نابسامان انسانی در سوریه که تبعات خطرناکی را داشته و منجر به کوچ بسیاری از سوریها از منازلشان و آوارگی آنها در داخل سوریه و مهاجرت هزاران تن به کشورهای همجوار عرب شده است، اعلام کرد و از جامعه جهانی خواست حمایت کامل خود را از کشورهای همجوار برای کاهش وضعیت نابسامان آوارگان سوری انجام دهد.
این وزیران خارجه از تمامی گروههای مربوطه خواستند ورود کمکهای انسانی به مناطق نابود شده سوریه را تسهیل بخشند و تمامی زمینهها را برای فعالیت راحت سازمانهای امداد رسان عربی و بینالمللی فراهم کنند.
این وزیران نشست شورا را برای بررسی آخرین تحولات سوریه همچنان باز گذاشتند.
دبیرکل اتحادیه عرب نیز اعلام کرد که اتحادیه عرب از کنفرانس ژنو 2 حمایت میکند. حمایت از برگزاری این نشست امری ضروری است چرا که آن یک فرصت است.
وی افزود: هر روز که این نشست به تاخیر بیفتد سوریه با مشکل بیشتری روبهرو میشود. ما میخواهیم که این نشست خواستههای ملت سوریه را محقق کند.
وی درباره اختلاف نظرها در زمینه محکومیت دخالت حزب الله لبنان در سوریه گفت: امکان صحبت درباره اختلاف نظر وجود ندارد اما دیدگاهها مختلف است. ما شدیدا هر گونه دخالت خارجی به ویژه دخالت حزب الله لبنان را محکوم میکنیم و تمامی کشورها با این پیش نویس موافقت کردند.